fi en sv

Potential disruption due to snow and ice from 2AM EET SUN until 11PM EET SUN

Issued:
18. marraskuuta 2017 klo 14:50 (GMT)
Expires:
Lumisadetta
Lauantai 11/18 80%
Lumisadetta
Lumisadetta. Alin lämpötila -2ºC.
Tutustu Vaasaan

Tutustu Vaasaan

Vaasa – Suomen aurinkoisin kaupunki

Vaasa on alueen suurin kaupunki, jossa asukkaita on n. 67 000, joista n. 70 % on suomenkielisiä, n. 23 % ruotsinkielisiä ja n. 7 % muita kieliä äidinkielenään puhuvia.

Kaarle IX perusti Vaasan kaupungin 2.10.1606 vanhalle kauppa- ja satamapaikalle Mustasaaren kirkonkylään, joka sijaitsee noin 7 km kaakkoon nykyisestä kaupungista. Nykyinen Vaasa on saanut nimensä hallitsijasuku Vaasan mukaan.

Vaasan Kaupunki sijaitsee Merenkurkun kapeimmalla kohdalla, jossa välimatka Suomesta Ruotsiin (Uumajaan) on vain 80 km. Laivalla matkan taittaa 4 tunnissa. Vaasan ja Uumajan välillä liikennöi Wasaline.

Keskustan puistokadut, hallintorakennuksia ympäröivät suuret puistot ja vehreä ranta-alue muotoilevat kaupungista kauniin kokonaisuuden. Kaupungin pohjana on arkkitehti Carl Axel Setterbergin empiretyylinen asemakaava vuodelta 1855. Vaasassa kohtaavat perinteet ja nykyaika: pohjalainen yritteliäisyys, omaperäinen kulttuuri, kaksi kieltä, kansainvälinen teollisuus ja pienen kaupungin rauhallisuus. Tervetuloa viihtymään Vaasaan!