Hygienanvisningar

Hygienanvisningar

God hygien är viktigt!

Goda renlighetsvanor påverkar det egna och övriga badgästers hälsotillstånd, badets allmänna trivsamhets- och renlighetsnivå samt kvaliteten på bassängvattnet.

Genom att tvätta sig ordentligt före bastun och simningen, samt genom att följa de givna anvisningarna om hur man bör uppföra sig, blir badbesöket säkert och trivsamt. Detta bidrar till att göra besöket så angenämt som möjligt.

Personlig hygien!

Badet erbjuder goda möjligheter att förbättra och upprätthålla den personliga hygienen. Genom att tvätta sig grundligt avlägsnas det mesta av smutsen och får dessutom hudens porer att öppna sig vilket möjliggör att hudens körtlar kan fungera problemfritt. Ren hud andas och hålls därför frisk.
Innan man går i bastun eller bassängen bör man fästa uppmärksamhet vid hygienen i armhålorna, knä- och armvecken samt håret. Den intima hygienen är speciellt viktig. I håret och hårbotten finns det mängder av mikrober, så håret bör tvättas ordentligt före simningen. Långt hår bör hållas i hästsvans eller fläta.

Om Ni av någon anledning inte kan eller vill tvätta håret bör Ni använda sim- eller duschmössa. Allt hår bör täckas av mössan. Meningen med detta är att hindra lösa hårstrån från att komma i bassängen.

I badet används en ren baddräkt och den kläs på först efter duschen. På det viset minskar man på mängden svettig och oren hud som kommer i bassängvattnet. Detta bidrar till att städningsbehovet i bassängområdet minskar. I bastun används ingen baddräkt. I Tropiclandia är badshorts tillåtna.

Var och en som vistas i bassängen påverkar vattnets kvalitet. Den största mängden smuts som hamnar i vattnet kommer från badgästerna, så omsorgsfullt duschande innan bassängbesöket kan aldrig poängteras för mycket.

Enligt en undersökning så lämnar en simmare efter ca. 10 minuters simning 15 milj. bakterier i bassängen. Genom vattenrening och tillhörande desifisering strävar vi att komma ifrån dessa bakterier och övrig smuts.

I badet finns det simkläder att köpa (ingen hyrning), man kan hyra / köpa handdukar.

Volgende show: 13:30 uur - Dolfijnenshow
Just nu: Actueel weerbeeld als pictogram 22 °C